torsdag 30 april 2009

Till Piteå på bösstitt igen

OK, nu har jag varit till Piteå igen och kikat på vapen igen - den här gången var det Arthur som hittat en begagnad Berettabock på deras webbplats. Eftersom solen sken så plockade jag ut vår Mercedes 560 SEC (W126 coupe) för trippen ned dit - kombinera två hobbies så där :-)

Bössan verkar passa honom som en handske, och verkar vara i gott skick med fyra choker, ejektorer, etc. Dock hade den fått en liten smäll på spången men dom ska räta ut det om han köper lös den.

Han måste ju dock provskjuta den, och jag skulle ju behöva testa min 222'a... Måste kolla med Magnus om han kan komma ifrån nån dag - det finns visst en skjutbana en bit från butiken.

lördag 25 april 2009

Hagelträning

Idag var vi och övningssköt hagel/lerduvor med Göran (vår lärare från Jägerexamenkursen). Han bor ute i Ale och vi var ute vid skjutbanan där, Göran hade fixat fram en riktigt häftig lerduvekastare som fungerade riktigt bra, ja utom kanske när man ladadde den med "begagnade" oskadade duvor som var lite fuktiga - då kunde den hyva iväg dom lite mer "lynnigt" :-)

Skyttet gick väl "sådär", en del serier träffade jag väl nog många för att precis bli godkänd på provet senare i vår, och ibland träffade jag färre... Mot slutet provade jag ett par röda skjutglasögon och ta mig skjuttsingen om jag nu helt plötsligt såg duvorna mycket bättre(!) och skytter bättre sig en aning.

Det verkar som om mitt defekta färgseende gör att jag har svårt att se dessa fluorocerande färger - jag kommer ihåg en gång för en massa år sen när jag var och fiskade med min kompis Rolf när han kommenterade över mängden lerduvesplitter i ett sandtag, "vad" sa jag? Vi vände tillbaka och kunde konstatera att jag inte "såg" dessa splitter... Måste köpa mig ett par skjutglasögon med andra ord, det är en bra materialsport detta med jakt :-)

Men nog behöver jag öva mer! Men Arthur verkar vara en naturbegåvning på det här med hagelskytte(!) Serie efter serie med 80/100% träffstatistik!!

fredag 24 april 2009

Hittat en rådjursbössa

Var iväg till Fritid och Vildmarksliv i Piteå/Bergsviken idag och kikade på bössor - och hittade och la undan en Sako Vixen i kaliber 222 R. Den blir perfekt till att jaga räv, kanske någon kanadagås(?) och förhoppningsvis något rådjur :-)

Bössan är gammal men verkar vara i ett kanonfint skick, och någon tidigare ägare har lagt in en liten metallplakett med ett rådjur på. Så jag la undan den och ska provskjuta den nån dag framöver men jag måste ju ha med mig någon med licens (dvs min kompis Magnus :-)