tisdag 16 juni 2009

Provskjutit Sako 222'an

Awright, jag och Arthur var iväg till Knöppelåsen för att skjuta lite hagel och kanske hinna skjuta in 222'an också. Men något lerduveskytte blev det inte för den banan var stängd från och med den här veckan till början av augusti...

Men vi placerade upp lite tavlor/kartonger och provade varsitt kulvapen - Arthur hade med sin Anschutz 22'a och jag hade med min Sako Vixen 222'a med sin nya ljuddämpare (Stalon Whisper) och kikarsikte (Nikon Monarch III 4-16x42 med riktmedel "BDC").

Efter ca 20 skott (Norma Jaktmatch) lyckades jag få till det ganska bra (tre skott med ca 20mm spridning till sist) men bara på 50 meter. Ska försöka skjuta på minst 100 meter nästa gång. Siktet kändes trevligt om än lite "kinkigt" att se skarpt på högsta förstoringen men det blir nog bra när jag lärt mig hur man ska hålla i vapnet :-)

Och ljuddärmparen verkar mycket effektiv, nästan ingen rekyl och väldigt låg ljudnivå - mycket trevligt!

onsdag 3 juni 2009

En licensansökan till

OK, nu har jag lämnat in en licensansökan till, för en Holland & Holland storvilts/buffelbössa - nej skojjar bara lite ;-) Jag har beställt en ljuddämpare till 222'an för att spara på hörseln.

Det blev en Stalon Whisper som verkar bra tycker jag, dels för att den är hyfsat lätt och har en del tekniska finesser som stålgängor i en i annars lättmetalldämpare. Sen att den var svensktillverkad och speciellt gjord här uppe i Norrland tyckte jag avgjorde det hela!

Nu väntar jag bara på den och mina två kikarsikten innan jag kan hämta hem de två kulvapnena också.