söndag 27 september 2009

Jakthelg!

Jag och min kompis Magnus var upp till en av de markerna som vi har tillgång till över helgen, for lördag morgon efter att vi vart tvungen att ta en extratur söderut till en jaktaffär som sålt Magnus ett Aimpointsikte men skickade med fel fäste dagen innan :-(

Det vart dock en kanonhelg efter den fadäsen, på lördagen gick vi runt ett större myområde och såg säkert en 5-6 tjädrar! Den första efter bara ett hundratal meter, den flög upp precis framför Magnus och hade han bara haft en hagelpatron i sin kombibössa hade han haft en bra chans på den - men som sagt, vi vart lite överraskade över att ramla över en fågel så fort.

Men det är svårt att få ett bra skottläge när man jagar så här på "uppflog" - vi gick på linje med ca 50 till 150 meter meter mellan oss men dom är "varse" av sig och flyger upp snabbt. Även om vi fick en känsla av att dom tröck hyfsat länge i och med att det var väldigt blåsigt!

Någon fågel blev det inte men vi såg som sagt ett flertal tjädrar och några järpar, provade att locka på järpe på ett par ställen men inte mer än att någon svarade tillbaka ibland...

Vi övernattade i en koja som klubben ordnat dit, basic men fullt dugligt för en jaktresa!

Söndagen så gick vi först en sväng närmare kojan - såg några järpar på håll. Tog oss sen tillbaka till myren där vi såg tjädrarna dagen innan och gick där i ett par timmar utan att se någon skogshöna alls.

Men väl framme vid en rågång där vi fick ögonkontakt med varandra och började gå mot varandra så skrämde Magnus upp en järphöna som bara flög upp i den närmaste granen! Han gick ned på knä och gav den en hagelsvärm men det var någon gren i vägen så det tog aldrig... Men den flög bara till nästa gran(!!!) varvid Magnus laddade om och fick den med ett andra skott!!

Coolt och stå på första parkett så där och få se på :-)

Vi provade sen ett par ställen till där jag hade skottchans på en fin orrtupp men det blev inget mer. Magnus hittade en björnspillning på eftermiddagen, en viss krydda till en jaktmark det måste man allt säga. Men en myyycket trevlig helg i mestadels fint om än blåsigt väder!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar