söndag 5 december 2010

Voff voff o lite mer voff...

Idag följde Arthur med ut i skogen, köpte ett dagskort till honom på byamarkerna. Sissi var med också, jag satsade på samma berg som förra helgen, -14C och vindstilla och nån solglimt - lovely!

Sissi var ivrig som vanligt, hoppade runt och skällde som en tok när hon släpptes ut ur bilen. Sen gick vi med koppel fram till berget där jag tänkte att vi skulle jaga - dels för att det är så risigt första biten men också för att undvika bäcken som löper i dalgången.

Väl framme i skogsbrynet kopplade jag lös henne och hon drog som vanligt som en avlöning :-)

Vi tog oss upp för sluttningen så sakteliga, det liksom "luktar tjäder" där i branten med gammal granskog. Men ingen fågel verkade hon hitta, och vi såg inga spår heller i nysnön - ja inte mer än älgspår och ett par legor.

Väl uppe på åsen väntade vi in hunden och svängde sen 90 grader västerut och följde "linjan" inåt. Hon sprang framför oss och vek av in i skogen - men bara några minuter senare hörde vi hur hon skällde ivrigt några hundra meter bakom oss(!)

Vi avvaktade en kort stund och skällandet höll i sig så vi vände och började ta oss tillbaka men vi hann bara halvvägs när skallen tystnade...

Sissi kom springande en stund senare så vi vände tillbaka västerut. En bit längre in, vid ett av de tillfällen när vi stannade och lyssnade efter skall, så flög en tjädertupp över "linjan" en bit längre fram! Arthur fick ta täten med hagelbössan i högsta hugg men någon mer fågel såg vi inte ...

Efter drygt 2,5 timmar koplade vi Sissi och tog oss tillbaka till bilen och hem för en kopp varmt kaffe/choklad. Hon skötte sig bra och höll täta kontakter förutom på slutet när hon var borta typ en halvtimma. Undrar om hon sprang efter nån fågel :-)

1 kommentar:

  1. Tack för en härlig dag i skogen! Även med frysna tår :/
    Jag kommer att köpa mig riktiga snöstövlar och gör det här gärna om! Hälsa Si*!

    SvaraRadera