lördag 10 januari 2009

Lördagstur på skidor tillsammans med Siv

Jag och Siv fick oss en hyfsad tur idag, ca 3,5 km mestadels i terräng.

Vi tog bilen och körde ett par kilometer in i skogen från där vi bor och skidturen började med att följa en skogsbilväg för att sen runda ett mindre berg och upp på toppen fram till en liten mysig stuga.

Det har nyss kommit lite nysnö så det var enkelt och se vilka spår som var nya. På ett ställe hade dett knallat fram en rejäl fågel, kanske en tjäder månntro?

Vi såg dock inte så mycket fågel idag, en flock kråkor, en korp och en hackspett var det enda. Såg dock en kille ute på toppjakt men han verkade inte ha någon fågel med sig... Men det var en trevlig tur ändå även om det bitvis var ganska risigt och snårigt där vi tog oss fram...

På ett annat ställe hade det knallat fram en något mindre fågel, kanske en orre då? det fanns som vanligt även mycket har- och rävspår.

Ska bli spännade o prova på lite lockjakt på räv sen nästa vinter, man kanske sen kan sätta sig i ett älgtorn och locka?

Vi följde även en liten bäck då det var relativt enkelt att skidra fram längs den på isen, tydligen tyckte ett rådjur att det var enkelt att ta sig fram där också för det var mycket färska spår efter den på isen :-)

All in all en mycket trevlig tur med temperaturen runt nollstrecket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar