lördag 16 maj 2009

Övat inför uppskjutning

Idag var vi till Piteå och övade inför en eventuell uppskjutning i morgon. Jag har låtit brotcha upp piporna på min gamla Brno hagelbock - den övre/första "fullt" och den andra/nedre halvvägs. Och ta mig sjuttsingen om inte hagelskyttet tog sig riktigt bra nu!

Övade även på att fyra av ett andra skott om jag skulle missa det första och det gick riiktigt bra det också - enda hickup'en var att jag glömde att osäkra vid ett tillfälle, klantigt...

Skyttet på "haren" gick också bra, första gången jag provade det men det flöt på riktigt bra - jag lyckades till och med klämma in förladdningen i målhålet på plåtharen :-)

Precisionsskyttet gick också bra (som väntat) även om kikarsiktet på bössan var lite "kinkigt" tyckte jag - det var svårt att få en klar/full bild...

Enda som kändes skakigt var klass1-skyttet, behöver helt enkelt träna mer där. Jag sköt väl nätt o jämnt godkänt men det känns som sagt lite skakigt... Är inte riktigt vän med skjutkäppen, jag kanske skulle prova på och skjuta med den på den stillastående pappälgen och sen skjuta den löpande utan käppen...?

Men all-in-all en riktigt trevlig dag, fantastiskt väder och åkte med Arthur i hans Jeep dit och tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar